Гурбетът на Острова става все по-труден. Великобритания обяви промени във визовата си

...
Гурбетът на Острова става все по-труден. Великобритания обяви промени във визовата си
Коментари Харесай

Трудови визи за Англия само срещу 38 700 паунда годишна заплата

Гурбетът на Острова става все по-труден. Великобритания разгласи промени във визовата си система, които ще затруднят съществено чужденците, искащи да работят на Острова. От април трудови визи ще се дават единствено на експерти, които печелят над 38 700 паунда годишно. Прагът за приемане на трудова виза досега беше 26 200 паунда,

като имаше опция търсени специалности като медицински сестри и болногледачи, които се упражняват и от доста българи на Острова, да я получават и при 20% по-ниска заплата. Сега се разисква това предписание да се отстрани и да се понижи описът със експерти, от които Обединеното кралство има потребност и които могат да влязат в страната по облекчена визова процедура.

Двойно се усилва и прагът на нужното заплащане, с цел да можеш да поканиш подвластен от теб родственик да живеете дружно на Острова. Вече ще е належащо да печелиш най-малко 38 700 паунда на година, с цел да получи той фамилна виза.

На чужденците, които в бъдеще идват да работят в старешки домове, пък изобщо ще бъде забранено да водят със себе си родственици. Причината са разкрития, че с визовата скица за членове на фамилии на болногледачи постоянно се злоупотребява.

“Стига толкоз. Имиграционната политика би трябвало да бъде обективна, законна и устойчива ”, сподели вътрешният министър Джеймс Клевърли, до момента в който обясняваше визовите промени в Народното събрание. По думите му те ще доведат до 300 хиляди по-малко влезнали във Англия през идната година чужденци спрямо тази, като към 140 хиляди от тях ще са по по този начин наречените студентски направления, които позволяваха и на подвластни родственици да се прикачват към притежатели на студентски визи.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР